Psihologia muncii

Psihologia muncii

Being entirely honest with oneself is a good exercise. (Sigmund Freud)

Programează-ți o vizită
Descoperă-mă aici
Programează-ți o vizită
Descoperă-mă
Ce este psihologia muncii

Psihologia muncii și organizațională poate fi regăsită constant și sub forma acronimului PMO. Această ramură a psihologiei studiază, în principal, relația dintre individ și organizație. Ce implică, totuși, această relație?

Printre principalele trăsături studiate de psihologia muncii se numără comportamentul oamenilor în grupul profesional, urmările muncii sau condițiile în care indivizii își desfășoară activitatea. Practic, PMO studiază atât relația comportamentul individului raportat la mediul de muncă, la grupul de muncă, dar și la organizație per ansamblu.

Printre competențele specifice pe care le îndeplinesc în contextul acestui domeniu se numără:

Testare, evaluare și avizare psihologică pentru toate profesiile (personal cu funcție de decizie, personal cu funcție de conducere, cadre didactice, funcționari publici, personal sanitar, personal educativ)

Avize pentru participarea la admiterea în anumite instituții de învățământ superior sau alte forme de învățământ, lucrul la înălțime, personal care lucrează în medii de înaltă, medie și joasă tensiune, lucrul în condiții de zgomot, lucrul în condiții de izolare, lucrul în tură de noapte, angajații care conduc autovehicule de serviciu sau personale în interesul firmei și în timpul orelor de serviciu sau se deplasează cu acestea între locul de muncă și domiciliu etc.

Bună, eu sunt Carmen Văsar

și abia aștept să te cunosc. Dacă te-ai identificat cu una dintre situațiile de mai sus sau dacă ai o situație care te-a determinat să te gândești la comunicarea cu un specialist, te invit la o discuție!

Te invit la o discuție